Meet The Master
אלכס זובקה
אם התארחתם במלון נחשב באילת, או שהוזמנתם לחגוג באירוע משמח בבאר-שבע, וגיליתם כי לכל המנות יש טעם של חו"ל – כנראה גם אתם זכיתם לחוות את המנות המיוחדות של השף אלכס זובקה.
עשרות שנים של ניסיון, ויד מיוחדת שקשה לפספס, הפכו את אלכס זובקה לשם הכי חם בתעשיית המסעדות בפרט והמזון בכלל.
שמו של השף אלכס זובקה הולך לפניו – אין אדם במדינה שלא טעם מהיצירות של השף, אולי העסוק ביותר במדינה: החל מהמוני התיירים הפוקדים את המלונות באילת, דרך אלו החוגגים חתונות ובר מצוות באולמות האירועים הנחשבים ביותר בבאר שבע ועד לברי המזל שהזדמן להם להשיג אותו כשף לאירועים פרטיים לערב חגיגי וחד-פעמי שמשאיר המון טעם של עוד. לא קיים היום סגנון או מטבח שיכולים לאתגר את השף אלכס זובקה, כאשר ברזומה שלו בישול ישראלי, אירופאי, אמריקאי ועוד ועוד…
שנות הניסיון הרבות של השף לימדו אותו, בראש ובראשונה, מה באמת מעניין את הלקוחות שלו – הסועדים. שף ברמה בינלאומית כמו אלכס יודע כי חווית האכילה מתחילה קודם כל בעיניים, שצריכות לראות אוכל בצבעים, אוכל שהן מכירות מצד אחד אבל עדיין יפתיע אותן. אוכל חי, בועט ובעיקר מעורר תיאבון. זו הסיבה שכל מנה היוצאת מהמטבח של אלכס זובקה עוברת קודם כל תחת עיניו הפקוחות תמיד, לוודא כי כל הרטבים, כל התוספות וכל הקישוטים מוכנים ומזומנים עבור הסועד התמים שאינו מודע ליצירת המופת העומדת להיות מוגשת לשולחנו בעוד שניות מספר.
אחרי שהשבענו את הרעב של העיניים והאינסטגרם, כמובן אנחנו מגיעים לשלב הבא – הריח. ארוחה שאין בה ריח, אין בה טעם. לכן שף אלכס זובקה ניסה, בחן וחקר לעומק את ההשפעות השונות של רכיבי מזון על הריח של המנה הסופית והרכיב באומנות שאין שני לה מנות מסוגננות ומשופרות שלא רק נראות נהדר, אלא גם מריחות נפלא; מהלימון המרענן דרך ריח הבשר העסיסי ועד לניחוחות שלא ניתן לפרט עליהם, מטעמים של זכויות יוצרים של השף עצמו, כמובן.
ולגראנד פינאלי – הטעם. השף אלכס זובקה שופך לכאן את מלוא כובד משקלו ואת מירב מאמציו וניסיונו. הלקוחות תמיד היו עבור אלכס מראה, מאז היה טבח צעיר ועד היום בהיותו שף מדופלם, הוא עודנו לוקח כל הערה ללב וכל מחמאה עדיין גורמת לו להסמיק ולחזור מחויך למטבח.